نایب‌رئیس هیئت‌مدیره شرکت رمیس از مزایای واحد‌ اوراکل این شرکت می‌گوید / راهکارهایی یکپارچه با قابلیت بازیابی اطلاعات
شرکت افزارپرداز رمیس سال ۱۳۸۰ تأسیس و از آن برهه به‌عنوان تأمین‌کننده و پشتیبان زیرساخت فناوری اطلاعات شناخته شد، اما مدیران این شرکت ازجمله نایب‌رئیس هیئت‌مدیره شرکت تأکید دارند که فعالیت‌های این شرکت به زیرساخت محدود نیست. حسین اسلامی در این باره معتقد است رمیس سال‌هاست به حوزه دیتابیس وارد شده و از دو سال گذشته هم واحد مستقل اوراکل را راه‌اندازی کرده است. اسلامی خبر داد که در آینده‌ای نزدیک خدمات ابری و محصولات حوزه دیجیتال به سبد خدمات رمیس اضافه می‌شوند و در روز مشتریان مصادف با سالگرد تولد رمیس رونمایی خواهند شد.

بازگشت به بخش خصوصی

حسین اسلامی که از قبل به‌عنوان مشاور با رمیس همکاری می‌کرد، به طور رسمی به‌عنوان نایب‌رئیس هیئت‌مدیره به  این شرکت پیوست. او می‌گوید پس از سختی‌هایی که در تأسیس و راهبری شرکت خصوصی داشته، قصد داشته در ۴۰سالگی به جای سکانداری در شرکت‌های خصوصی به یادگیری و کسب تجربه بپردازد. اسلامی پس از تأسیس گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات خاورمیانه، سال‌ها در گسترش انفورماتیک ایران، هلدینگ فناپ، گروه داده‌پردازی پارسیان، کنسرسیوم ققنوس و ‌هلدینگ فناوری نگاه فعالیت می‌کرده و حالا تصمیم گرفته به زادگاه خود یعنی بخش خصوصی بازگردد و در همین راستا از ابتدای سال ۱۴۰۲ به‌عنوان نایب‌رئیس هیئت‌مدیره به شرکت رمیس ملحق شده است.

واحدی برای کاهش هزینه‌ و افزایش امنیت

داده و اطلاعات در عصر دیجیتال به یکی از ‌مهم‌ترین دارایی‌های شرکت‌ها تبدیل شده‌اند. به فراخور این روند راهکارهای جدیدی مانند پایگاه‌های داده در سراسر جهان شکل‌ گرفته و رمیس نیز به‌عنوان یکی از ارائه‌دهندگان این راهکارها در کشور، با نگاهی یکپارچه راهکارهای پایگاه‌ داده را در اختیار کسب‌وکارهای بزرگ با حجم اطلاعات انبوه قرار می‌دهد.

 این شرکت در همین راستا واحد اختصاصی اوراکل را منطبق با استانداردهای جهانی راه‌اندازی کرده است. اسلامی معتقد است این واحد تا حدی ظرفیت دارد که خود می‌تواند بعدها به کسب‌وکاری مجزا هم تبدیل شود. او در این‌ خصوص می‌گوید: «پشتیبانی، تجمیع، به‌روزرسانی، پایداری و امنیت از خدمات اصلی واحد اوراکل رمیس محسوب می‌شود که موجب هم‌پیوندی نرم‌افزار و سخت‌افزار، امنیت، سرمایه انسانی و یکپارچگی سیستم خواهد شد و این از جمله مزایای اصلی واحد اوراکل رمیس است که به افزایش امنیت و کاهش هزینه‌ها منجر می‌شود.»

بر اساس گفته‌های نایب‌رئیس هیئت‌مدیره رمیس، بسیاری از مشکلات کسب‌وکارهای بخش خصوصی و دولتی خصوصاً در سال‌های اخیر به موضوع امنیت پایگاه‌ داده بازمی‌گردد و رمیس برای رفع این چالش سعی کرده در سطح تمام لایه‌ها به‌واسطه فایروال اختصاصی پایگاه‌ داده راهکاری یکپارچه ایجاد کند. کسب‌وکارهای فعال حوزه امنیت، خدمات زیادی در این حوزه انجام می‌دهند، اما رمیس توانسته سطح جدیدی از خدمات حوزه فایروال پایگاه‌های داده را به کسب‌وکارها ارائه دهد.

کمبود سرمایه انسانی متخصص در حوزه پایگاه‌ داده و مشکلات دستمزد، موضوع دیگری است که بسیاری از شرکت‌های بخش خصوصی و دولتی با آن دست‌به‌گریبان هستند؛ اما واحد اوراکل رمیس دارای تیم متخصصی است که به‌واسطه آنها توانسته در پروژه‌های بزرگ کشوری که چندوجهی و نیازمند پشتیبانی ۲۴ساعته هستند، حاضر شود و با سازمان ثبت‌احوال از زمان ایجاد کارت ملی هوشمند، برخی بانک‌های پیشرو و بسیاری از بیمه‌های بزرگ کشور همکاری کند.

اسلامی با بیان اینکه در گذشته فاصله زیادی بین حوزه نرم‌افزار و سخت‌افزار وجود داشت، اما امروز این دو به عناصری جدانشدنی تبدیل شده‌اند، عنوان کرد: «پیوند سخت‌افزار و نرم‌افزار یکی دیگر از پارامترهایی است که واحد اوراکل رمیس بر آن متمرکز شده و با ضمانت خود سخت‌افزارهای متمایزی را به مخاطبانش پیشنهاد می‌دهد.»


غول چراغ جادوی اوراکل

پایداری و کارایی دو اصل برای بقای اپراتورها، بانک‌ها، بیمه‌ها و مجموعه‌هایی است که دارای داده‌های حساس و انبوه است، اما این دو اصل باید با صرفه اقتصادی همراه باشد. نایب‌رئیس هیئت‌مدیره رمیس در این‌ رابطه از «Exadata» می‌گوید. «Exadata» ترکیبی یکپارچه از سرور و استوریج و شبکه است که این تلفیق می‌تواند نقطه عطفی در حوزه پایگاه‌ داده باشد. Exdata که در رمیس به‌عنوان غول چراغ جادوی اوراکل شناخته می‌شود، از قدرتمندترین زیرساخت‌های واحد اوراکل است که هم کارایی و پایداری را به شکلی قابل‌ توجه افزایش می‌دهد و هم صرفه اقتصادی دارد.

در سال‌های اخیر خدمات باکیفیتی برای نگهداری داده و همچنین بازیابی اطلاعات پس از ازدست‌رفتن احتمالی ارائه نشده و اطلاعات و داده‌های زیادی از دست‌رفته است. zero data lost که یکی دیگر از زیرساخت‌های واحد اوراکل است با هدف گارانتی و پشتیبانی اوراکل پیاده‌سازی شده است.

به گفته اسلامی، این راهکار دغدغه ازدست‌رفتن داده‌ها را رفع و در بازیابی اطلاعات بسیار قدرتمند عمل می‌کند. معماری zero data lost مشابه Exadata است، اما به روشی خاص به موضوع می‌پردازد.

او تأکید می‌کند که استفاده از این محصولات و بهینگی در دریافت خدمات ویژه برای سازمان‌های بزرگ حائز اهمیت است: «استفاده از تیم حرفه‌ای در اوراکل رمیس و پذیرش مسئولیت بخش داده در کنار داشتن پشتیبانی قوی، یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌ها و دغدغه‌های مجموعه‌های بزرگ را برطرف می‌کند.»

تا قبل از آسیب به فکر نیستیم

بنا بر گفته‌های اسلامی حوزه داده و امنیت اطلاعات از آن دست حوزه‌هایی است که هم با تحریم‌های ظالمانه خارجی و هم با مشکلاتی داخلی روبه‌روست. او در این‌ خصوص می‌گوید: «ما با تحریم‌های ظالمانه روبه‌رو هستیم و نمی‌توانیم  به‌راحتی  سخت‌افزارهای مورد نیازمان را وارد کنیم و از سوی دیگر، با چالش فرهنگ‌سازی و دانشی هم مواجه هستیم و در کنار دریافت فناوری و ارائه آن، مسئله‌ توجیه کسب‌وکارها برای به‌کارگیری اوراکل و مصون‌ماندن از آسیب‌های مربوط به امنیت داده را هم داریم.»

او تأکید می‌کند: «عادتی داریم که تا قبل از اینکه دچار آسیب نشده‌ایم به تحول فکر نمی‌کنیم. سال‌هاست که از مزایای اوراکل و زیرساخت‌های امنیت می‌گوییم، اما شاهد سرمایه‌گذاری کمی در این زمینه بوده‌ایم. البته تمام این مقاومت‌ها به نداشتن آگاهی مربوط نیست و با توجه‌ به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، بسیاری از مجموعه‌ها شرایط سرمایه‌گذاری بر حوزه امنیت داده را ندارند. در سال‌های اخیر و با اتفاقات رخ‌داده، سازمان‌های پیشرو در حال تغییر راهبرد در این زمینه هستند و رمیس به اتکای سرمایه انسانی حرفه‌ای‌اش با افتخار در کنار این سازمان‌ها قرار می‌گیرد.